Dvije godine nakon zločina: Pogledajte ispovijest ubica Arnele Đogić

Radiosarajevo.ba
Dvije godine nakon zločina: Pogledajte ispovijest ubica Arnele Đogić

Avdija Selimović i Muriz Brkić dobili su po 40 godina zatvora za jedan od najgorih zločina koji se dogodio u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o zvjerskom ubistvu Arnele Đogić u Olovu, u februaru 2016. godine.

U optužnici je tada navedeno:

"Nakon što su se dogovorili da zajedno usmrte Arnelu Đogić, koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom, i nakon prekida veze započela vezu s drugom osobom, na šta je Avdija bio ljubomoran, Avdija upravljajući automobilom u vlasništvu S. A., odlazi u mjesto Ceribašići - Sokolac po Muriza Brkića kojeg dovozi u Olovo, pa su se oko 16 sati, ovim vozilom dovezli na lokalitet Čudanski krševi da pregledaju i 'utvrde' mjesto gdje je najpogodnije da nakon što usmrte Arnelu i njeno tijelo sakriju.

Kada su pregledali ovaj teren, odvezli su se nazad u Olovo u kafić gdje su konzumirali alkohol, a zatim se odvezli do mjesta zv. Brda gdje je Muriz izašao iz vozila i ostao čekati da se Avdija u Olovu nađe sa Arnelom i istu poveze u dogovoreni pravac gdje ga je Muriz čekao.

Kako se Avdija po prethodnom dogovoru putem Facebooka, oko 18.30 sati našao sa Arnelom ispred u Olovu, koja je sjela u njegovo vozilo na zadnje sjedište, krenuo do mjesta zv. Brda. Tu je zaustavio vozilo u koje je Muriz ušao i sjeo na mjesto suvozača, odmah se obratio Avdiji riječima: 'Avdija, hoćemo li sada', na što je Avdija vozeći prema mjestu Čudanski krševi odgovorio: 'Odmah.

Tada je Muriz između prednjih sjedišta prešao na zadnje sjedište i odmah djevojci počeo zadavati udarce zatvorenim pesnicama u predjelu glave, našto je Arnela molila: 'Joj, Avdija' i 'Nemoj, molim te'.

Avdija je potom u momentu dolaska na mjesto zv. Velika krivina zaustavio vozilo, izašao iz istog, zapalio cigaretu, pa nakon ispušene pola cigarete, iz gepeka vozila izvadio pvc uže za vezanje bala sijena. Tada je otvorio vrata vozača i mobitelom osvijetlio prostor u vozilu gdje je vidio da Muriz sjedi na Arneli koja je bila u ležećem položaju bočno s glavom naslonjenom na prozor lijeve strane vozila, te je rukama stezao oko vrata, zadavši joj višestruke povrede. On potom nastavlja kretanje prema mjestu Čudanski krševi i dok je upravljao vozilom, jednom rukom 'rovio' po džepu Arnelinog kaputa iza svog sjedišta i iz istog izvadio njen mobitel, saobraćajnu, ličnu, vozačku, kreditnu karticu i novca oko 190 KM. Dovezavši se do utvrđenog mjesta Čudanski krševi, Avdija zaustavlja vozilo, obaraju mjesto suvozača i preko njega izvlače Arnelu iz vozila, bacaju je potrbuške na zemlju, kada Avdija iz vrata vozila uzima nož dužine sa drškom oko 15 cm, isti daje Murizu govoreći: 'Uradi to da ne ostane živa'.

Arnela je ležala licem prema zemlji, a Muriz joj je lijevom rukom zadigao glavu za kosu i snažno stojeći iznad nje, ovim nožem joj zadao povrede u vidu reznih rana i ubodina, i to: najmanje 7 (sedam) reznih rana u dužini oko 12 cm. Uslijed vanjskog iskrvarenja prouzrokovanog oštećenjima zidova desne jugularne vene i desne gornje štitnjačne arterije kod djevojke je nastupila smrt, nakon čega Muriz govori: 'De posvijetli, izbo sam je', što je Avdija i učinio.

Vidjevši kako joj Muriz i dalje drži glavu za kosu, govoreći: 'Zbo sam je, nema ništa od nje', pa na Avdijine riječi: 'Hajmo je sad baciti sa litice u potok', Muriz je uzima za ruke, Avdija za noge kada Murizu u rukama ostaje njen svučen kaput koji Muriz baca niz liticu, a zatim je ponovo uzimaju za ruke i noge i snažno bacaju niz 70 m duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice. Pad uzrokuje posmrtne prelome kostiju krova i baze lobanje obostrano, lijeve ključne kosti, rebara obostrano, te kralježnice, uslijed sudaranja tijela sa stijenama strane ponora, kao i rijeke pri padu tijela u dubinu ponora. Osumnjičeni potom sjedaju u vozilo i vozeći prema Olovu, Avdija zaustavlja vozilo i u rijeku Stupčanicu baca nož, a u toku vožnje iz Arnelinog mobitela vadi karticu, mobitel lomi rukama i baca u granje, nastavljajući vožnju do naselja Solun gdje Muriz u prodavnici kupuje cigarete i četiri pive koje piju tokom vožnje.

U mjestu Čunište izlaze iz vozila, peru ruke, bacaju maramice kojim su brisali ruke, nastavljaju vožnju prema Carevoj Ćupriji, na kom dijelu puta Avdija iz vozila izbacuje Arnelinu ličnu kartu, a na mostu u Carevoj Ćupriji u rijeku bacaju ostale dokumente, pa dolaskom u Carevu Ćupriju odlaze u kafanu 'San Remo' gdje su uz živu muziku pili, pjevali, igrali, plaćali piće gostima, naručivali pjesme i tako trošili Arnelin novac sve do 23.30 sati kada su napustili kafanu."

Snimak njihovog slavlja možete vidjeti na ovom LINKU.

Danas, dvije godine kasnije, obojica se kaju. U jezivoj ispovijesti koju su dali za emisiju Slučajevi X smireni Avdija kaže da želi da se ubije, a još mirniji Muriz tvrdi da nije znao šta radi.

Žele se i izviniti obitelji Đogić...

Pogledajte stravičnu ispovijest:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije