Drama u centru Banje Luke: Mladić prijeti samospaljivanjem

Radiosarajevo.ba
Drama u centru Banje Luke: Mladić prijeti samospaljivanjem

U centru Banja Luke u Jevrejskoj ulici danas se desio pokušaj deložacije porodice Petković. Petkovići, majka i sin, trebali su biti deložirani iz stana, u kojem žive od 1998. godine, prenosi gerilainfo.com

Sin Borke Petković zatvorio se u stan i prijetio je da će se spaliti ukoliko se na deložaciji bude insistiralo. Identična situacija desila se i prošle godine kada je propao pokušaj deložacije.

Deložacija je odgođena nešto prije 13 sati. Pored pregovarača, ispred zgrade gdje Petkovići žive bili su prisutni policajci i vatrogasci.

Advokat porodice Pektović ponovo je tražio odgodu izvršenja deložacije, navodeći da nisu dobili obavještenje o deložaciji.

Stan u kojem Petkovići žive bio je u vlasništvu pokojnog  očuha Borke Petković i njene pokojne majke  a deložacija treba da bude izvršena po nalogu Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Prvostepenom presudom Borki Petković je dozvoljen otkup stana u kojem živi ali je to drugostepenom poništeno. Borka Petković pretpostavlja da je neko dao novac da ovaj slučaj završi ovako a da oni ostanu bez stana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije