Drama u Banjoj Luci: Uhapšen nakon što je pokušao oteti bivšu djevojku

Radiosarajevo.ba
Drama u Banjoj Luci: Uhapšen nakon što je pokušao oteti bivšu djevojku
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, jučer su, oko 00,30 sati, identifikovali, pronašli i uhapsili M.S. iz Banje Luke, osumnjičenog da je izvršio krivično djelo „Protivpravno lišenje slobode“.

Naime, policijski službenici su iste noći postupili po zaprimljenoj prijavi građana da su uočili muškarca koji je nasilno uvukao djevojku u putnički automobil “Passat“ u ulici Ivana Kosančića, Banja Luka, te da se udaljio u nepoznatom pravcu.

Blagovremenom reakcijom policijskih službenika, saopćeno je iz PU Banja Luka, "nedugo nakon zaprimljene prijave, na parking prostoru u ulici Branka Popovića, Banja Luka, pronađen je putnički automobil i osumnjičeni je lišen slobode".

"Daljim radom utvrđeno je da je osumnjičeni bio u emotivnoj vezi sa oštećenom, nasilno je uvukao u automobil, oduzeo joj mobilni telefon i novac sa namjerom da je primora da nastave emotivnu vezu.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog za krivično djelo „Protivpravno lišenje slobode“, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije