Drama: Policajca pijan udarao vratima automobila, policija morala pucati

Radiosarajevo.ba
Drama: Policajca pijan udarao vratima automobila, policija morala pucati
Arhiv / Ilustracija

Muškarac S.R. uhapšen je sinoć nakon što je, bježeći pijan policajcima u Banjoj Luci, vratima svog automobila počeo udarati jednog policajca, a potom je krenuo na drugog.

Koliko je bilo dramatično pokazuje i to da je policajac morao pucati prema njegovom automobilu.

Policajac na kojeg je S.R. nasrnuo vozilom je povrijeđen te mu je ljekarska pomoć ukazana na UKC RS. Ovaj muškarac je ubrzo nakon bijega uhapšen i blizini mjesta na kojem se napad na policajce i dogodio.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, S.R. je svojim činom ugrozio i živote pješaka koji su se zatekli u blizini.

„Policijski službenici nadležne policijske stanice PU Banja Luka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te mu je, nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, saopćeno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola, nakon čega je isti odbio zakonito izdato naređenje policijskih službenika na način da je sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem vozila napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote“, saopćeno je danas iz PU Banja Luka. 

Dodaju da je ovim ugrozio život pješaka, ali je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju.

„U cilju zaštite svog života i života drugih lica policisjki službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu. Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UKC RS ukazana ljekarska pomoć, a lice S.R. je neposredno nakon bjega lišen slobode u blizini lica mjesta. U toku je kriminalistička obrada nad licem. O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka“, saopćeno je.

Iz PU banja Luka su naglasili da je S.R. uhapšen 1. januara u 22.40 zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije