Došlo i do pucnjave: Masovna tuča na Ilidži, dvije osobe povrijeđene

Radiosarajevo.ba
Došlo i do pucnjave: Masovna tuča na Ilidži, dvije osobe povrijeđene
Arhiva / Ilustracija
U ranim jutarnjim satima subote, u ugostiteljskom objektu Tropicana u ulici Mala aleja, općina Ilidža, došlo je do masovne tučnjave.

Ubrzo je došlo i do upotrebe vatrenog oružja, navodi se u saopćenju Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Povrede od upotrebe vatrenog oružja zadobio je Dž. H. rođen 1985. godine s llidže, a istom je ljekarska pomoć ukazana Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš Sarajevo. Tu su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, dok je lake tjelesne povrede od udarca tvrdim predmetom zadobio A. A. S., državljanin Turske. Njemu je ljekarska pomoć ukazana također u  Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš Sarajevo.

O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavile ekipe MUP-a KS-a.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici četvrte PU, PS Ilidža, u 4.30 sati lišili su slobode D.H.,rođen 1985. godine s Ilidže, i M. A., rođen 1985. godine s Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD iz člana 362. KZFBiH - nasilničko ponašanje. Istog dana u 6.50 sati lišili su slobode G. S., rođen 1991. godine iz Sarajeva i B. I., rođen 1991. godine s ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD iz člana 323. KZFBiH - izazivanje opće opasnosti / i KD iz člana 362. KZFBiH - nasilničko ponašanje.

Također, u  6.50 sati lišili su slobode B. S., rođen 1973. godine s Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 52. ZONDINOM-a (kod imenovanog je pronađen jedan pištolj marke "Bereta" cal. 6,35 mm s pripadajućim okvirom i 4 metka cal. 6,35 mm) i u 07,50 sati lišili su slobode S. D., rođen 1986. godine s Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 52. ZONDINOM-a (kod imenovanog pronađen jedan pištolj NN marke, cal.7,65 mm s pripadajućim okvirom i jednim metkom cal.7,65 mm) i KD iz člana 300. KZ FBiH /Prikrivanje/.

Nakon obavljene kriminalističke obrade osobe lišene slobode su otpuštene iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije