Beba ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice

Radiosarajevo.ba
Beba ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice
Bosanskohercegovačku javnost jučer je potresla vijest kako su posljednjeg dana prošle godine, dvojica policijskih službenika Policijske stanice (PS) Centar Sarajevo, u kontejneru, u ulici Koševo, pronašli živo novorođenče.

Policajci su konstatirali da je beba živa i zdrava beba i stara tek nekoliko dana. Sve se odigralo u nedjelju, 31. decembra oko 18 sati, kada su građani obavijestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u ulici Koševo dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dječiji plač.

Pripadnici PS Centar odmah nakon dojave stigli na mjesto događaja da provjere o čemu je riječ.

Jedan od policajaca je s baterijom u ruci počeo pretraživati odakle dolazi glas, a onda je među gomilom smeća našao novorođenče koje je plakalo.

Beba je na glavi imala kapicu i bila je umotana u peškir. Policajac je dijete smjestio u vozilo kako bi se ugrijalo te je potom prebačeno na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Prve informacije govore kako je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica. Pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

Ljekari koji su pregledali dijete konstatirali su da je riječ o djevojčici starosti od dva do pet dana te da je dobrog zdravstvenog stanja. Beba je zadržana u bolnici na opservaciji. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije