Direktor i njegov zamjenik "iskopali" pola miliona KM iz budžeta RS

Srna
Direktor i njegov zamjenik "iskopali" pola miliona KM iz budžeta RS

Uprava krim-policije MUP-a Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštu Banja Luka izvještaj protiv direktora privrednog društva iz Laktaša čiji su inicijali O.S. i njegovog zamjenika D.S. zbog sumnje da su nezakonito pribavili imovinsku korist od 4.728.803 KM, a budžet Srpske oštetili za najmanje 501.184 KM, saopšteno je iz MUP-a.

Ove dvije osobe, koje su i osnivači i vlasnici privrednog društva, osumnjičene su da su od 1. januara 2016. do 1. novembra 2018. godine nezakonito organizovale iskop 334.122,38 metara kubnih riječnog šljunka iz korita Vrbasa na lokalitetu Otoka, na lokacijama Mala Ada i Bistrica.

Šljunak su zatim prodali, izbjegavši plaćanje naknade za vađenje koja iznosi 1,5 KM po metru kubnom.

Oni su iskop riječnog šljunka organizovali kršeći odredbe Zakona o vodama Srpske i Pravilnika o načinu održavanja riječnih korita i vodnog zemljišta Srpske, bez dobijenog odobrenja "Voda Srpske" i saglasnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za uređenje korita Vrbasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije