Detalji tragedije u Visokom: Punac nožem ubio zeta, poznati identiteti

Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije u Visokom: Punac nožem ubio zeta, poznati identiteti
Facebook / Tragedija se dogodila u mjestu Lisovo kod Visokog

U Visokom je jedna osoba smrtno stradala, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona izašao je na lice mjesta i obavio uviđaj, zajedno sa ovlaštenim službenim licima MUP-a ZDK. Potvrdila je Mirna Poljac, viši stručni saradnik za odnose s javnošću u Kantonalnom tužilaštvu ZDK.

Kod Visokog ubijen 27-godišnjak

Nezvanično saznajemo da je Armin Islamović (22) smrtno stradao sinoć oko 20:15 sati u mjestu Lisovo kod Visokog, nakon što ga je nožem ubo punac Fikret Rožajac (45).

Rožajac je uhapšen dva sata kasnije, oko 22.15 sati. 

Prema tvrdnjama pojedinaca, policajci su i ranije intervenirali zbog sukoba na relaciji punac – zet, stim da se ovog puta sve završilo tragično.

Iz Kantonalnom tužilaštvu ZDK je potvrđeno da je u vezi navedenog događaja slobode lišena jedna osoba.

„U toku dana osumnjičeni će biti predat u nadležnost Tužilaštva te će biti ispitan, nakon čega će se tužilac opredijeliti u pogledu upućivanja prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu. Također u toku dana bit će naložena obdukcija tijela oštećenog, kao i provođenje ostalih istražnih radnji“, dodala je Poljac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije