Detalji tragedije u Šipovu: Zorana bespomoćno dozivala drugaricu, pa potonula

Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije u Šipovu: Zorana bespomoćno dozivala drugaricu, pa potonula
Arhiv / Šipovo

U posljednjim trenucima života bespomoćno je svoju drugaricu dozivala Zorana Trkulja (23) iz Šipova, a potom je potonula u hladnu rijeku Plivu, u koju je u ponedjeljak popodne sletjela pežoom 106.

To su za Nezavisne ispričali mještani gradića koji je zavijen u crno, a koji ističu da je nesrećnu djevojku pokušao spasiti i slučajni prolaznik, ali je bio neplivač, pa u svojim namjerama nije uspio, te je, pogođen i shrvan tugom, ronio suze.

Šok i nevjerica vladaju Šipovom jer ih je Zorana zauvijek napustila kada je u mjestu Stupna sletjela u rijeku autom. Njena saputnica, sugrađanka i prijateljica Marijana Bužanin (21) se uspjela spasiti, ali je Trkulja izgubila borbu za život.

Šipovljani kažu da je Marijana iz auta ispala u plićak, a zatim je ispala i Zorana, koja je dozivala svoju drugaricu.

"Zorana je govorila Marijani da dozove pomoć i da ne ide prema njoj, jer nijedna ne zna da pliva. Potom je pukla grana za koju se Zorana držala i ona je potonula", kaže za "Nezavisne" jedan mještanin Šipova.

Više sagovornika potvrdilo je da je pored mjesta gdje su sletjele zatim naišao i jedan muškarac, koji nije iz Šipova, već je tuda samo prolazio. On je takođe neplivač.

"Ušao je u rijeku, ali u dubinu nije smio. Zoranu nije uspio spasiti. Kasnije je, shvativši da se ona utopila, plakao", kaže naš izvor.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ističu da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Siniša Vranješ i pripadnici PS Šipovo, te da se tačan uzrok i okolnosti nesreće još istražuju. Naređena je obdukcija tijela stradale djevojke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije