Detalji saobraćajne nesreće kod Čelinca: Kazaljka ostala na 205 kilometara na sat

Radiosarajevo.ba
Detalji saobraćajne nesreće kod Čelinca: Kazaljka ostala na 205 kilometara na sat
Foto: RAS Srbija / u mjestu Stara Dubrava kod Čelinca poginuli rođaci Dragan (28) i Nemanja (22) Janković

Kazaljka koja pokazuje brzinu kretanja automobila ostala je „zakucana“ na 205 kilometara na sat u automobilu Audi A4 u kojem su u noći između petka i subote u mjestu Stara Dubrava kod Čelinca poginuli rođaci Dragan (28) i Nemanja (22) Janković.

Tvrde ovo za Srpskainfo mještani Stare Dubrave i prijatelji nastradalih mladića, a koji su prilazili automobilu nakon nesreće.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u u subotu oko 2.15 sati kada je Dragan izgubio kontrolu nad vozilom i udario u početak mosta, a zatim se auto odbilo na drugu stranu i probilo ogradu, te završilo u rijeci Ukrini.

Nesretni mladići od zadobijenih povreda preminuli su na licu mjesta.

Njihov prijatelj i rođak ispričao nam je da je poslije nesreće prilazio da vidi automobil i da je ostao šokiran kada je prišao Audiju.

Vozila je bilo u potpunosti uništeno, ništa nije ostalo od njega. Koliko je jak bio udar da se sa prednje strane ne može ni prepoznati o kojem vozilu je riječ. Međutim, kada sam pogledao u unutrašnjost ostao sam bez daha, kazaljka koja pokazuje brzinu ostala je na 205 kilometara sat. Ne znam da li su išli tolikom brzinom, ali sigurno nisu išli ni puno sporije kada su uspjeli da otkinu ogradu od mosta“, kaže sagovornik.

Među okupljenim na mjestu nesreće se moglo čuti da misle da su morali ići ogromnom brzinom, ali i da je moguće da je Dragan zaspao za volanom.

„Poginuli su na stotinjak metara od svojih porodičnih kuća, a Dragan je na hiljade puta automobilom prešao preko tog mosta i znao je da se sa tom brzinom ne može preći preko njega. Prije mosta uopšte ne postoje tragovi kočenja, zbog toga mislim da je vjerovatno zaspao i udario u ivicu mosta“, pojašnjava sagovornik.

Ono što je posebno šokantno u ovoj nesreći jeste da su rođaci nastradali pred očima svojih sestara.

Dragan i Nemanja rade u Sloveniji i u petak su došli kući na vikend da se odmore. U blizini našeg sela je bio turnir u malom fudbali i oni su bili tamo. Nešto prije dva časa iza ponoći oni su odlučili da idu kući, a Draganova sestra je tražila da joj da ključ da ona vozi, međutim on nije pristao na to“, ispričao je prijatelj nastradalih mladića.

Kaže da su Dragan i Nemanja sjeli u Audija, a njihove sestre i momak od jedne su išli drugim vozilom iza njih.

Kada su vidjeli da se desila nesreća jedna od sestara je odmah istrčala iz auta i skočila u rijeku kako bi im pomogla, isto je uradio i jedan momak koji se zatekao tu. Oni su uspjeli Dragana izvući iz vozila i navodno je davao znakove života, ali je ubrzo umro na rukama prijatelja. On je pokušao da ga reanimira, ali nije uspio“, rekao je sagovornik.

Dodaje da je Nemanja ostao zaglavljen na mjestu suvozača i da ga nisu mogli odmah izvući iz vozila, ali i da nije davao znakove života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije