Detalji sinoćne pucnjave u Visokom: Policajci morali pucati, jer...

Radiosarajevo.ba
Detalji sinoćne pucnjave u Visokom: Policajci morali pucati, jer...
Foto: Arhiv / Ilustracija

Dana 22. juna 2019. godine, oko 20 sati, na području Visokog, od strane policijskih timova Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Visoko, locirano je i lišeno slobode lice G.B., rođeno 1984. godine, iz Visokog, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Pucnjava u Visokom: Policija prilikom hapšenja ranila jednu osobu

Dodaje se da lišenje navedenog lica je rezultat operativne akcije koja je sprovedena u proteklom periodu i koja je imala za cilj lociranje i lišenje slobode navedenog lica, koje je bilo u bjekstvu i za kojim je, zbog izvršenja teških krivičnih djela, raspisano nekoliko centralnih i operativnih potraga.

„Budući da se radilo o višestrukom izvršiocu teških krivičnih djela, za kojeg se raspolagalo pouzdanim operativnim podacima da posjeduje vatreno oružje, i koji je u proteklom periodu svojim ponašanjem izazivao strah i uznemirenost mještana Visokog, Kiseljaka i drugih susjednih općina, formiran je operativni Štab, koji je u skladu sa prikupljenim operativnim podacima i saznanjima na terenu, rukovodio naznačenom akcijom, izdavao naredbe i koordinirao svim aktivnostima“, pojašnjeno je.

Prema informacijama iz MUP-a ZDK, prilikom lišenja slobode, od strane policijskih službenika je upotrijebljeno službeno vatreno oružje, budući da se navedeno lice oglušilo o naredbe izdate od strane policijskih timova i isto je tom prilikom iskazalo namjeru da će ugroziti sigurnost policijskih službenika.

„Nakon lišenja slobode i stavljanja lica pod kontrolu, isto je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Lice G.B. je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica na promatranju i isto je pod stalnim policijskim obezbjeđenjem. Na mjestu lišenja slobode su započete uviđajne radnje od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona“, istaknuto je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije