Detalji pokušaja pljačke banke: Kriminalac ušao s lažnim oružjem i zatražio novac

A. S.
Detalji pokušaja pljačke banke: Kriminalac ušao s lažnim oružjem i zatražio novac
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Pljačka banke u Hrasnom

Jedna osoba je uhapšena oko 11.30 sati u pokušaju pljačke Raiffaisen banke u sarajevskom naselju Hrasno, dok pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo za drugom osobom još tragaju, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Pokušaj pljačke banke u Hrasnom spriječio je zaštitar banke koji je uspio onesposobiti jednog pljačkaša, dok je drugi, koji je bio u njegovom društvu, pobjegao iz banke. Intervencija je došla na mjesto događaja za manje od tri minute.

Uhapšen muškarac koji je pokušao opljačkati banku u Sarajevu: Jedna osoba u bijegu

null

"Pripadnici MUP-a KS još tragaju za pljačkašem banke koji je pobjegao", potvrdio je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS za naš portal. 

Portal Radiosarajevo.ba saznao je detalje pokušaja pljačke u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kako tvrdi naš izvor, blizak MUP-u KS, zaštitar koji je radio na osiguranju Raiffaisen banke brzo je shvatio da su pljačkaši u banku došli s lažnim oružjem tražeći novac od zaposlene radnice na šalteru.  

"Kada je shvatio da oružje koje posjeduju nije pravo, zaštitar im je prišao s leđa i odmah je pritisnuo taster za alarmiranje policije, repetirao oružje i neutralisao jednog od pljačkaša. Njega je sačuvao do dolaska pripadnika MUP-a KS, dok je drugi pobjegao i očekuje se da se brzo sazna njegov identitet", kaže izvor za Radiosarajevo.ba, dodajući da su oba pljačkaša imali maske na licu prilikom ulaska u banku.

U posljednjih šest mjeseci ovo je četvrta pljačka u Sarajevu koju su brzom reakcijom spriječili zaštitari. Jedna je bila u naselju Grbavica, druga Addiko banka na Pofalićima, treća nedavno u Hrasnom i ova današnja, što je za svaku pohvalu.

Podsjetimo, uoči Nove godine zaštitarka inicijala O. D. spriječila je pljačku banke u sarajevskom naselju Nova Otoka nakon što je upotrijebila oružje. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije