Detalji pljačke u Sarajevu: U banku je ušao kao klijent i zatražio 7.000 KM

A. S.
Detalji pljačke u Sarajevu: U banku je ušao kao klijent i zatražio 7.000 KM
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo: Pokušaj pljačke Raiffeisen banke u naselju Otoka

U sarajevskom naselju Otoka jedna osoba je uhapšena zbog pokušaja pljačke banke. Kako saznajemo, u 9.30 sati došlo je do pokušaja pljačke Raiffeisen banke.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je pljačkaš u Raiffeisen banku ušao kao klijent.

Drama u Sarajevu: Pokušaj pljačke banke na Otoci

null

"Čekao je u banci normalno. Kada je došao na red izvadio je papir na kojem je bilo napisano da je u toku pljačka i da traži 7.000 maraka", kaže izvor za Radiosarajevo.ba., dodajući da jse radi o pljačkašu inicijala E. P. 

U prvom trenutku zaposleni u banci bili su zbunjeni, jer djevojka koja je radila na šalteru nije odmah alarmirala osiguranje. Tek nakon intervencije pripadnice koja radi u banci, reagirala je radnica na osiguranju koja je izvadila naoružanje i zapucala prema napadaču.

"Pljačkaš banke joj je uspio oteti naoružanje i u pokušaju bijega ispalio je nekoliko hitaca. No, ubrzo ga je zaustavilo blindirano vozilo osiguranja, koji su ga razoružali i predali pripadnicima MUP-a KS. Sve je trajalo desetak minuta. Srećom, niko nije povrijeđen", dodao je izvor za Radiosarajevo.ba,  koji je pohvalio osiguranje kompanije Securitas na brzoj reakciji.   

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, za naš portal je rekao da je pljačkaš lišen slobode. 

"Osoba koja je pokušala pljačku banke u sarajevskom naselju Otoka trenutno se nalazi u pritvoru", potvrdio je Hadžiabdić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije