Detalji minske nesreće: Poznat identitet nastradalog lovca

Radiosarajevo.ba
Detalji minske nesreće: Poznat identitet nastradalog lovca
FUCZ / Ilustracija
U jutarnjim satima, prilikom lova u predjelu Maksov vrh, iznad mjesta Čelebić u općini Livno, došlo je do minske nesreće.

Na osnovu dojave Stipe Bulića, vođe Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) FUCZ “Livno A”,  u Livanjskom polju kod sela Čelebići jutros je lovac ušao u minsko polje, nakon čega je odjeknula eksplozija.

Deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite "A" i "B" Livno odmah su izašli na teren i, prema prvim informacija, kako smo i pisali, nije bilo sigurno da li je nesretni čovjek preživio. Demineri su uspjeli doći do tijela  unesrećenog lovca koji, nažalost, nije davao znakove života.

Radi se o lovcu Mili Barbariću iz sela Kovačić kod Livna.  

Minsko polje je obilježeno ali ne i na dijelu na kojem je lovac ušao u minsko polje. Lokalitet nesreće je težak i nepristupačan teren na području Čelebića na granici između Livna i Bosanskog Grahova.

Lovac je stradao od mine PROM. Istražni organi su na licu mjesta. Pored tijela pronađena je još jedna mina PMA-2 (pašteta) koja je također razoružana. U toku je čišćenje površine i izvlačenje tijela.

U izvlačenju nastradalog iz minskog polja učestvuju deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite, Tim „A“ i Tim „B“  Livno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije