Detalji incidenta u Sarajevu: Izbodeni bivši direktor i zaposlenik JP Ceste FBiH

Radiosarajevo.ba
Detalji incidenta u Sarajevu: Izbodeni bivši direktor i zaposlenik JP Ceste FBiH
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Dva zaposlenika Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH teško su povrijeđena u incidentu koji se u utorak dogodio u prostorijama ovog preduzeća, a danas su iz uprave JP Ceste FBiH otkrili detalje ovog slučaja.

U zvaničnom saopćenju navedeno je kako se incident dogodio oko 11.15 sati u ulici Terezija 54, u Sarajevu.

"Nepoznati napadač jučer je nanio fizičke povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede, nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu klinku KCUS-a na dalje liječenje. Stanje povrijeđenog i dalje je teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom", istaknuli su iz JP Ceste FBiH.

Također, prilikom napada, u nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i zaposlenik E. Skenderagić, koji je zadobio tri ubodne rane.

"On je prevezen u Opću bolnicu, gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržane je na opservaciji", dodali su iz JP Ceste FBiH.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS o čemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Identitet napadača je utvrđen pomoću snimaka sa nadzornih kamera, a prema najnovijim informacijama sa kojima raspolažemo, potraga za počiniteljem je u toku.

"JP Ceste Federacije BiH d.o.o. na čelu sa Upravom nastrožije osuđuje ovakav nemili događaj i ističe da isti nije povezan sa poslovanjem ovog javnog preduzeća. Transparentnost u radu i odnosu sa našim ciljnim javnostima i postupanje u skladu sa zakonom datim ovlastima i funkcijom JP Ceste FBiH su od primarnog značaja za nas te će tako ostati i ubuduće", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije