Dariju Delibašiću određen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Dariju Delibašiću određen jednomjesečni pritvor
Foto: Dženan Kriještorac / Dario Delibašić predat Tužilaštvu

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Dariju Delibašiću, potvrdila glasnogovornica Tužilaštva kantona Sarajevo Azra Bavčić.

„Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela“, pojasnila je Bavčić.

Kao što smo izvijestili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su u petak Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog učešća u otmici turskog i bh. državljana Tamera Kilerdžija.

On je uhapšen prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ime Darija Delibašića spominje se i u akciji italijanske policije na otkrivanju kriminalne grupe koja se bavila trgovinom i transportom kokaina iz Perua.

Il Gazzettino je 15. februara 2015. godine objavio vijest o hapšenju Podgoričanina Luke Dacića (nosio je nadimak "balkanski kralj kokaina") zbog sumnje da je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina.

Mediji su prenijeli da je Dacić ranije, u odsustvu, osuđen na sedam godina zatvora i kaznu od 68.000 evra.

Il Gazzettino je tada objavio da je Daciću u odsustvu suđeno zajedno s "bivšim profesionalnim
košarkašem Darijom Delibašićem" koji je dobio 6 godina zatvora i kaznu od 60.000 eura.

Navodno je Delibašić osuđen u odsustvu, međutim nije izdržavao zatvorsku kaznu pošto BiH i Italija nemaju sporazum o izručenju osuđenih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije