Crni dan na cestama u Bosni i Hercegovini: Sedam saobraćajnih nesreća

Radiosarajevo.ba
Crni dan na cestama u Bosni i Hercegovini: Sedam saobraćajnih nesreća
Foto: Abcportal.info / Saobraćajna nesreća

Ovaj 14. august ostat će zapamćen kao jedan od najcrnjih u ovoj godini na cestama u Bosni i Hercegovini. Zabilježeno je ukupno sedam saobraćajnih nesreća u kojima je poginula jedna osoba a više njih je povrijeđeno.

Saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se jutros u sarajevskom naselju Doglodi, kada je život izgubila jedna osoba.

Potom je ponovo u blizini Sarajeva, tačnije na Vogošćanskoj petlji dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je navodno povrijeđeno troje ljudi koji su prevezeni na KCUS.

Potom su u Lašvi u samo 15 metara desile se dvije saobraćajne nesreće. U jednoj saobraćajnoj nesreći jedna osoba lakše je povrijeđena, a u drugoj nesreći nije bilo srećom povrijeđenih.

U Banjalučkom naselju Karanovac također je došlo do nesreće trško je povrijeđen pješak kada ga je udario kamion.

Još jedna osoba povrijeđena je kod Sarajeva kada je došlo do saobraćajne nesreće kod skretanja za naselje Osijek na putu Rakovica - Ilidža.

U mjestu Paunci na magistralnom putu Foča-Goražde danas se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila, a povrijeđenih osoba nije bilo.

S obzirom na kišovito vrijeme i vlažan i klizav kolovoz, vozačima se savjetuje da prilagode vožnju uslovima na putevima kako ne bi došlo do novih nesreća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije