Čelić: Novinar tvrdi da ga je napao vijećnik, vijećnik odgovara 'nemam komentar'

L. R.
Čelić: Novinar tvrdi da ga je napao vijećnik, vijećnik odgovara 'nemam komentar'
Foto: Privatni album / Napadnuti Amer Karamović

Redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktirao je Amer Karamović koji je, kako nam se predstavio, "magistar međunarodnih odnosa i diplomatije, bavi se istraživačkim novinarstvom u Čeliću.

Kako nam je kazao, u četvrtak ga je, dok je šetao ulicom, fizički napao jedan od općinskih vijećnika u Čeliću,  te je Karamović ovom prilikom zadobio povrede.

Razlog ovog napada, tvrdi Karamović, jesu pretpostavke da  je Amer jedan od administratora Facebook stranice Raskrinkavanje Općine Čelić na kojoj se iznose, tvrde njeni admini, nelegalne radnje vladajuće partije.

Prema nalazu ljekara (čija je kopija u posjedu redakcije portala Radiosarajevo.ba, op.a.), Karamović je zadobio blagi edem ma lijevoj strani lica, dvije ogrebotine na istom mjestu, kao i na dlanu, te povredu desnog koljena.

Napadnuti Amer Karamović - undefined

Foto: Privatni album: Faksimil nalaza ljekara

"Sve je prijavljeno policiji, napad se dogodio dok sam šetao prema gradu u Čeliću, napao me vijećnik Općine Čelić Almir Omerčević. Prvo je nasrnuo na mene ramenom, psovao mi i vrijeđao me, pa udario pesnicom. Pao sam i povrijedio ruku, koljena i glavu, a dotični je onda pobjegao sa mjesta zločina", govori Karamović.

Kontaktirali smo Policijsku stanicu Čelić, iz koje nam nisu željeli ni potvrditi ni demantirati slučaj, te su nas usmjerili na Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. MUP, s druge strane, ima ovu informaciju: "Na području Tuzlanskog kantona evidentirana je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira na području Čelića (radi se o tuči). U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv prekršioca slijede zakonom predviđene sankcije."

Kad smo se ponovo javili Karamoviću, kazao nam je sljedeće: "Policija želi da se slučaj završi tek tako, da platim i ja kaznu koji nisam nikog napao. Sad ja zahtijevam da se ide na sud i tako će i biti, jer ja nisam želio sukob, napadnut sam na ulici i imam svjedoka."

Potom smo pozvali i vijećnika Omerčevića, koji nam je kratko kazao: "Ne bih ja da dajem nikakve izjave, neka MUP to završi."

Epilog slučaja tako će se naći na sudu, a Karamović tvrdi da je sve "strategija zastrašivanja", te da razmišlja da traži azil, jer je slučaj izmakao kontroli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije