Sarajevo: Maloljetnica osumnjičena da je ubila novorođenče, majka da joj je pomagala

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Maloljetnica osumnjičena da je ubila novorođenče, majka da joj je pomagala
Foto: RSA / Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče te priveli i njenu majku zbog sumnje da joj je pomagala u ovom jezivom slučaju.

Glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić, rekla je za portal Radiosarajevo.ba da je, na prijedlog postupajućeg tužioca, određen pritvor maloljetnici i njenoj majci.

"Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju", kazala je Bavčić.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je u pritvoru, dok je maloljetnica smještena u jednu odgojnu ustanovu.

Kako saznajemo, maloljetnica se navodno porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu.

U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Raskrinkana je tako što je zbog obilnog krvarenja završila na KCUS-u. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su slučaj prijavili policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije