Učenici osnovne škole u Cazinu nastavnici ukrali vozilo zbog loših ocjena

E. H.
Učenici osnovne škole u Cazinu nastavnici ukrali vozilo zbog loših ocjena
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Neobičan slučaj krađe dogodio se u Cazinu, gdje su dvojica učenika osnovne škole nakratko otuđila vozilo svoje nastavnice P. A. (44).

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Snežana Galić, glasnogovornica Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona, cijeli slučaj zabilježen je u četvrtak, tokom popodnevnih sati, kada su dvojica učenika iskoristili trenutak nepažnje da bi iz torbe svoje nastavnice ukrali ključeve automobila Golf 4.

"Učenici devetog razreda osnovne škole 14-godišnjak i 15-godišnjak su vozilo stavili u pogon, te se nakratko vozili njim, da bi ga uskoro vratili na parking osnovne škole. O svemu su obaviješteni policijski službenicu PS Cazin, koji su reagirali u skladu sa zakonom, te je obavljen razgovor s maloljetnicima u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad", dodala je Galić.

Nezvanično saznajemo kako su se učenici na ovaj način željeli osvetiti nastavnici, koja inače predaje matematiku, zbog loših ocjena koje su dobili.

Slučaj je prezeo kantonalni tužilac, a krivično djelo je okvalifikovano kao "oduzimanje tuđe pokretnine".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije