Čamci spušteni u Miljacku: U potragu za mladićima uključeni spasioci i policija

N. K.
Čamci spušteni u Miljacku: U potragu za mladićima uključeni spasioci i policija
Potraga za dvojicom muškaraca koji su sinoć u sarajevskom naselju Dolac-Malta upali u nabujalu Miljacku proširena je tokom jutra, a pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) su s čamcima počeli tragati za njima.

Na području Alipišinog Mosta, spušten je jedan čamac FUCZ-a koji će pretraživati Miljacku nizvodno, dok se više čamaca rafting klubova nalazi na području Dolac-Malte gdje će se pretraživati samo korito rijeke Miljacka.

Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite potvrdila je za Radiosarajevo.ba da je veliki broj pripadnika hitnih službi i službi spašavanja na terenu i tragaju za nestalim muškarcima.

"Potraga za nestalim prvenstveno je proširena na područje u blizini onoga gdje je prijavljen nestanak, a zatim su timovi spašavanja počeli pretraživanje korita Miljacke nizvodno od Dolac-Malte, sve do Jošanice. U ovoj fazi potrage jedan čamac FUCZ-a spušten je kod RTV doma te se kreće nizvodno niz Miljacku kako bi spasioci detaljno pretražili rijeku", kazala je Kovač.

Dodala je kako će čamci koji pretražuju područje oko Dolac-Malte biti pričvršćeni za obalu Miljacke te će biti pretraživane rolne.

Kako saznajemo, mladići koji su nestali su 28-godišnji Admir Mulić  i 24- godišnji I.F. 

Podsjećamo, nestanak dvojice muškaraca mlađe životne dobi dogodio se sinoć u sarajevskom naselju Dolac-Malta, nakon što je jedan od ovih muškaraca upao u korito rijeke Miljacke. Prema nezvaničnim navodima, nakon ovog nesretnog slučaja drugi muškarac je skočio u nabujalu rijeku kako bi spasio prijatelja.

Cijeli slučaj prijavljen je sinoć oko 2:30 sati, nakon čega se muškarcima gubi svaki trag.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije