Bugojno: Rođake ugušio dim, drug im uhapšen zbog ubistva starice

Radiosarajevo.ba
Bugojno: Rođake ugušio dim, drug im uhapšen zbog ubistva starice
Foto: Bug.ba / Vatrogasci na mjestu požara u Bugojnu

Policija istražuje moguću povezanost između stradanja rođaka Denisa S. (24) i Muhameda M. (23), čija su tijela pronađena jutros tokom gašenja požara u kući u Bugojnu, te smrti Ankice K. (75), a koja je ubijena u drugom dijelu ovog grada.

Nezavisne nezvanično saznaju da je zbog sumnje da je staricu ubio uhapšen drug Denisa i Muhameda, a koji su sinovi rođenih sestara.

Ubistvo u Bugojnu: Pronađeno tijelo starije ženske osobe
Velika tragedija: Dva mladića smrtno stradala u požaru u Bugojnu

Lokalna policija i Kantonalno tužilaštvo imaju pune ruke posla na istrazi ova dva slučaja, koji su u crno zavili Bugojno, nakon što se za njih čulo u svega dva sata razlike. Prvo ih je sve šokiralo saznanje o stradanju dvojice mladića koje je, po pričama mještana, ugušio dim, a tijela su nađena u dvije prostorije u kući koju je vatra zahvatila. Onda je uslijedio novi šok.

Privedeno lice

"Prvo je u 8.20 prijavljen požar u kući u Bugojnu, a dok je gašen, pronađena su tijela dva mlađa muškarca. Potom je u 10.30 prijavljen pronalazak tijela starije žene u drugom dijelu grada, a sumnja se da je ubijena", potvrdio je za Nezavisne Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

On je dodao da je brzom reakcijom policije privedeno lice koje se dovodi u vezu sa smrću starice, ali više detalja nije mogao saopštiti. Uviđajne ekipe satima su bile na obje lokacije, ali zvaničnih informacija nije bilo. Međutim, postoje brojne spekulacije.

"Zaista, zasad postoje indicije da su ubistvo starice i smrt dvojice rođaka povezani, o čemu svjedoči i podatak da se mladić koji je uhapšen zbog ubistva godinama družio sa Denisom i Muhamedom", otkrivaju policijski izvori.

Bugojanci su nam ispričali da su ova dva slučaja, kako kažu, odjeknula poput gromova iz vedra neba.

"Iz kuće kod gradske pijace, u centru Bugojna, izbijao je dim i neko je pozvao vatrogasce. Do požara je došlo u prizemlju. Tokom gašenja vatre, u čemu je učestvovalo šest vatrogasaca sa dva vozila, tijela mladića pronađena su unutra. Po svemu sudeći, ugušio ih je dim. Rođaci su veče prije imali zabavu, a šta se onda desilo, to niko od nas ne zna", pričaju Bugojanci.

Smrt nasilna

Na mjesto događaja stigla je i Hitna pomoć, ali mladićima nije bilo spasa. Uslijedio je uviđaj kako bi se utvrdio uzrok požara. Dok je policija prikupljala tragove sa požarišta, novi šok je uslijedio na drugom kraju grada, gdje je pronađeno tijelo starice. Sve preostale raspoložive jedinice policije su poslate na teren.

Pojavile su se informacije da su policajci nakon prijave zatekli provaljena ulazna vrata kuće, a na tijelu sedamdesetpetogodišnjakinje su vidljive povrede koje ukazuju da je smrt nasilna. Stvari u kući su ispremetane, pa se vjeruje da je starica prije ubistva opljačkana, navode Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije