Brčko: Posvađao se s djevojkom pa joj slomio nos

Nezavisne.com
Brčko: Posvađao se s djevojkom pa joj slomio nos

Okružno tužilaštvo Brčko potvrdilo je oprtužnicu protiv mušakrca M.K. koja ga tereti da je  7. januara oko 22 sata u kući u Brčkom pretukao svoju djevojku P.L., kojoj je tokom tog napada slomljen nos.

Napad se, kako se dodaje, dogodio oko 22 sata, nakon što se ovaj par posvađao u kupatilu.

"Kada je djevojka pokušala da izađe, optuženi ju je uhvatio rukom za kosu i bacio na pod. Ona je plačući bacila za njim korpu za veš, nakon čega se on vratio i nogom je udario u leđa", navodi se u optužnici.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", dalje se u optužnici dodaje da je djevojka zatim ustala i ušla u spavaću sobu s namjerom da pokupi svoje stvari i napusti kuću.

"Optuženi ju je tada bacio na krevet te joj jednom rukom zatvorio usta, a drugom je počeo stiskati po vratu, da bi ga ona ogrebala po vratu i tako se uspjela otrgnuti", ističe se u optužnici.

Dodaje se da je optuženi potom krenuo za njom, uhvatio je za jaknu, koju je P.L. uspjela obući, i tako je izvukao niz stepenice i van kuće.

"P.L. je zadobila lake povrede po glavi, vratu, leđima i lijevoj potkoljenici, uključujući i prelom nosnih kostiju uz minimalno pomjeranje ulomaka", ističe se u optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije