Presuda / Bivši pomoćnik direktora KPZ-a Tuzla osuđen na šest mjeseci zatvora

08. 01. 2019. u 10:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla i donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Robina Mujačića (56) iz Tuzle, bivšeg pomoćnika direktora Kazneno popravnog zavoda Tuzla za Privrednu jedinicu „Kozlovac“, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci.

Također, presudom se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 11.300 KM. Podsjećamo, optužnicom Tužilaštva se Mujačiću na teret stavilo da je od oktobra 2010. do novembra 2011. godine iskorištavao svoj službeni položaj, postupao suprotno odredbama Zakona o izvršenju kaznenih sankcija FBiH i podzakonskih akata, te zatvoreniku koji je imao radnu obavezu u ovoj jedinici KPZ-a Tuzla omogućavao pogodnosti koje mu po zakonu ne pripadaju.

“On je zahtijevao od zatvorenika, kako ne bi izgubio ove pogodnosti, da restoran u vlasništvu njegove porodice kupuje pileće i pureće meso proizvedeno u Privrednoj jedinici „Kozlovac“, pri čemu te isporuke nisu evidentirane u poslovnim knjigama KPZ-a.

Na taj način je zatvoreniku pribavio korist u vidu omogućavanja pogodnosti na koje nije imao pravo, dok je novac od prodatog mesa uzimao i zadržavao za sebe i pribavio sebi pomenutu imovinsku korist”, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

NEMA KOMENTARA