Bivši ministar Vlade RS uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Bivši ministar Vlade RS uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao djevojčicu
Foto: ATV / Nenad Suzić

Pripadnici MUP-a RS jučer su priveli bivšeg ministra u Vladi RS koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje maloljetne djevojčice iz Banje Luke, navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Bivši ministar u Vladi RS seksualno zlostavljao djevojčicu (11)?!

Riječ je o bivšem ministru prosvjete Nenadu Suziću (69) kojeg su, prema nezvaničnim infomacijama, roditelji djevojčice jučer prijavili policiji nakon čega je Suzić odmah priveden.

Navodno je Suzić iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesretne djevojčice, prenosi ATV.

Navodi se kako je osumnjičeni duži vremenski period dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova tajna.

Djevojčicin iskaz nije doveden u pitanje.

Nakon sumnje o izvršenju krivičnih djela iz oblasti seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, a na štetu djeteta iz Banje Luke, pripadnici MUP-a RS preduzeli su potrebne mjere i radnje te 5. juna uhapsili N. S. iz Banje Luke.

Osumnjičeni N. S. je 6. juna uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Iz PU Banja Luka su naveli da s obzirom na činjenicu da se radi o djetetu, te u skladu sa svim pozitivnim međunarodnim i domaćim propisima kojima se štite interesi djeteta, nisu u mogućnosti iznositi više detalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije