"Bio je kao horor film": Svjedoci o stravičnom udesu u kojem je izgorio Nikola Šukalo

Radiosarajevo.ba
"Bio je kao horor film": Svjedoci o stravičnom udesu u kojem je izgorio Nikola Šukalo
Foto: Srpskainfo/RAS / Vozilo u kojem je poginuo Šukalo

Bio je kao horor film, čuo se jak udar i odmah je automobil planuo. Vozač je nastavio da vozi auto u plamenu još desetak metara, prije nego što je udario u saobraćajni znak.

Ovako je za Srpskainfo jedan od očevidaca prepričao tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor u mjestu Prijakovci, u kojoj je poginuo Nikola Šukalo (74), a četiri osobe teško povrijeđene.

Poznat identitet vozača koji je poginuo u stravičnoj nesreći kod Banje Luke

Nesreće se dogodila u subotu oko 17.50 kada su se sudarili „fiat punto“ kojim je upravljao Šukalo i motocikl „honda“ kojim je upravljao Zoran Mrđa (37). Nakon ove teške nesreće, Šukalo je izgorio u svom automobilu.

Sagovornik Srpskainfo je ispričao da je Šukalo bio u penziji i da je živio u banjalučkom naselju Paprikovac.

"U Prijakovcima ima vikendicu i znao je često tu dolaziti. U subotu uveče je vjerovatno krenuo da se vraća kući, a njegova vikendica se nalazi ispod glavnog puta. Da bi se uključio na glavni put, mora doći sporednom cestom", kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima on je vozilo zaustavio na uključenju na glavni put, ali na tom mjestu postoji gusta živica i vjerovatno nije mogao dobro vidjeti taj dio puta.

"Čim je krenuo da se uključi na glavni put, u tom trenutku iz pravca Banjaluke naišao je motociklista i koji je udario dikretno u vozačeva vrata. Poslije udara „fiat“ je odmah planuo, a motociklista je odletio nekoliko metara od mjesta nesreće", pojašnjava naš sagovornik.

On je dodao da je Šukalu vjerovatno od udara odmah ostao bez svijesti i da mu je noga ostala na gasu, pa se zapaljeno vozilo nastavilo da kreće.

"Poslije nekoliko metara, najviše desetak, on je udario u saobraćajni znak i tu se zaustavio. U tom trenutku vozilo je već bilo skroz u plamenu. Na mjestu suvozača bila je njegova supruga Nada Šukalo koju je takođe zahvatio plamen. Uspjeli su je izvući iz vozila i ona je imala teške opekotine, skoro da ništa od odjeće nije ostalo na njoj", ispričao je pomenuti očevidac.

On je dodao da su na zadnjem sjedištu bile Ljubinka Milovac i Tanja Šobot, koje su uspjeli iskočiti iz vozila prije nego što je kompletno izgorjelo.

"Bilo je to užasan prizor, ljudi nisu mogli vjerovati šta su vidjeli. Pričao sam i sa drugim vozačima koji su bili tu i nikome nije bilo jasno kako se vozilo tako brzo zapalilo", istakao je naš sagovornik.

Svi povrijeđeni su prevezeni na Univerzitetsko klinički centar RS-a.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je uviđaj na mjestu nesreće obavila dežurna tužiteljica Sanja Guzina, zajedno sa službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

"Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebnje istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do ove saobraćajne nesreće. Naložena je i obdukcija stradalog vozača, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", dodali su u Tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije