Bihać: Uhapšen migrant iz Pakistana zbog pokušaja silovanja 18-godišnje djevojke

Radiosarajevo.ba
Bihać: Uhapšen migrant iz Pakistana zbog pokušaja silovanja 18-godišnje djevojke
Arhiv / Ilustracija

U Bihaću je uhapšen 23-godišnji migrant A. D. iz Pakistana koji je osumnjičen da je silovao 18-godišnju djevojku iz ovog grada, za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Snežana Galić.

“Policijskoj stanici Bihać obratila se jučer 18-godišnjakinja u prisustvu sestre, koja je prijavila da je silovao migrant. Ona je rekla da je prije nekoliko dana na području grada Bihaća upoznala dvojicu migranata koji su je odveli do njoj nepoznatog stambenog objekta, te je jedan prvo fizički napao, udarivši je u predjelu glave, nakon čega je silovao”, kazala je Galić.

Ona je potvrdila da je operativnim radom na terenu policija MUP-a USK identificirala osobu koja se dovodi u vezu s izvršenjem ovog djela.

“Radi se o migrantu A. D. iz Pakistana, koji je uhapšen”, dodala je Galić, podajući da je uhapšeni predan na daljnje postupanje tužiocu Kantonalnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije