MUP USK / Bihać: Migrant pokušao skinuti odjeću 13-godišnjoj djevojčici

09. 11. 2018. u 12:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Službenici Policijske stanice Bihać, obavljajući redovne poslove i zadatke i obilaskom obale rijeke Une, sinoć su u 20.20 sati zatekli šest migranta – svi iz Šri Lanke, koji su pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena u žbunju pronađena je 13-godišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije PS Bihać i s kojima su obavili razgovor istražitelji.

S 13-godišnjakinjom obavljen je razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad, i koja je izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca.

"O događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da u događaju stiču obilježja krivičnog djela "Bludne radnje“ te naložio daljnje provođenje istrage", navedeno je u saopćenju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koje je stiglo na adresu portala Radiosarajevo.ba nakon našeg upita u istinitost ovih tvrdnjih.

Potvrđeno nam je da istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno krivično djelo.

NEMA KOMENTARA