Bihać: Migrant pokušao skinuti odjeću 13-godišnjoj djevojčici

Radiosarajevo.ba
Bihać: Migrant pokušao skinuti odjeću 13-godišnjoj djevojčici
Arhiv / Policija USK

Službenici Policijske stanice Bihać, obavljajući redovne poslove i zadatke i obilaskom obale rijeke Une, sinoć su u 20.20 sati zatekli šest migranta – svi iz Šri Lanke, koji su pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena u žbunju pronađena je 13-godišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije PS Bihać i s kojima su obavili razgovor istražitelji.

S 13-godišnjakinjom obavljen je razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad, i koja je izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca.

"O događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da u događaju stiču obilježja krivičnog djela "Bludne radnje“ te naložio daljnje provođenje istrage", navedeno je u saopćenju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koje je stiglo na adresu portala Radiosarajevo.ba nakon našeg upita u istinitost ovih tvrdnjih.

Potvrđeno nam je da istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije