Drama u Begovom Hanu: Pronađen bicikl kojim se vozio 6-godišnji dječak

N. K.
Drama u Begovom Hanu: Pronađen bicikl kojim se vozio 6-godišnji dječak
Foto: GSS / Mjesto nesreće

U mjestu Begov Han kod Žepča danas u 12 sati maloljetni dječak je pao u nabujali potok, pred očima svoje majke koja ga je pokušala spasiti.

Detalji potrage za 6-godišnjim dječakom: Drama u Begovom Hanu

Prema posljednjim informacijama, bicikl kojim se vozio dječak pronađen je i izvučen iz potoka.

"Četiri spasioca i pripadnika GSS Žepče se nalaze u potoku i pretražuju svaki metar korita potoka, kao i kukama samo dno. Također, na ušću potoka u rijeku Bosnu postavljena je mreža. Nažalost još uvijek se traga za tijelom dječaka", kazao je za Radiosarajevo.ba dežurni spasioc u GSS-u Žepče.

Dječak je, navodno, vozio bicikl i izgubio ravnotežu, te je naočigled svoje majke upao u nabujali potok. Majka ga je pokušala spasiti, međutim nije upjela. Na mjestu nesreće je i Hitna pomoć.

Kako su nam potvrdili iz GSS-a Žepče, desetak spasitelja je na terenu, te im se pridružila i ekipa GSS Zavidovići. Pretražuje se veće područje oko rijeke Mračajski potok, ali i obale rijeke Bosne.

"Na mjestu nesreće su pripadnici vatrogasne jedinice Žepče kao i pripadnici PU Žepče, u toku je potraga", rekao je ranije dežurni iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije