Bašić o jučerašnjoj akciji: Pronašli smo 132 migranta, trojicu ćemo protjerati

Radiosarajevo.ba
Bašić o jučerašnjoj akciji: Pronašli smo 132 migranta, trojicu ćemo protjerati
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / MUP KS i migranti u Sarajevu

Vršilac dužnosti komesara policije Kantona Sarajevo Milorad Bašić, održao je danas konferenciju za novinare povodom zajedničke akcije Uprave policije MUP-a KS i Službe za poslove sa strancima provedene sa ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata, te njihovog stavljanja pod nadzor.

Velika akcija MUP-a KS u Sarajevu: Migrante kombijima odvoze sa Željezničke stanice

„Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i inspektori Službe za poslove sa strancima, postupili su po prethodno sačinjenom Planu. Zajedničko provođenje mjera i radnji ima za cilj sprečavanje i sankcionisanje svih oblika nezakonitog ponašanja migranata. U toku akcije pronađena su 132 migranta, od kojih je 110 pronađeno na području autobuske i željezničke stanice u Sarajevu, a 22 na autobuskom terminalu Ilidža“, podvukao je Bašić.

"Opsadno stanje" u Sarajevu: Specijalci na Željezničkoj stanici "opkolili" migrante

On je naglasio da je 129 migranata smješteno u prihvatni centar u Ušivku.

„Trojica migranta koja su sklona remećenju javnog reda i mira i vršenju nasilja, stavljena su pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, te im je izrečena mjera protjerivanja  s ciljem njihovog udaljenja iz Bosne i Hercegovine“, dodao je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije