Banja Luka: Dva Lamborghinija i jedan Ferrari vraćeni Ćulumu, Giljonu i Salaševiću

Srna
Banja Luka: Dva Lamborghinija i jedan Ferrari vraćeni Ćulumu, Giljonu i Salaševiću
Foto: G. Obradović / RAS Srbija / Vraćena vozila u Banjoj Luci

Policijska uprava Banja Luka postupila je po pravosnažnom rješenju banjalučkog Osnovnog suda i privremeno oduzeta skupocjena vozila - dva Lamborghinija i jedan Ferrari - vratila licima od kojih su oduzeta, rečeno je Srni u ovoj upravi.

Srna saznaje da su vozila vraćena bezbjednosno interesantnim licima Nerminu Ćulumu, Denisu Giljonu i Velidu Salaševiću, iako policijski službenici banjalučke Policijske uprave nisu završili detaljne provjere i status tih vozila.

"Nastavljaju se dalje provjere za navedena lica i vozila, a po okončanju detaljnih provjera, nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj", rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banja Luka koja je podnijela žalbu na rješenje Osnovnog suda.

Srna nezvanično saznaje da je postupajući tužilac Tanja Mrđa samoinicijativno uputila zahtjev Osnovnom sudu u Banjoj Luci da se vrate privremeno oduzeta vozila Ćulumu, Giljoni i Salaševići, iako policijski službenici banjalučke Policijske uprave nisu završili detaljne provjerem niti status tih vozila, a još traje i korenspodencija sa Interpolom Švajcarske.

Prema saznanjima Srne, postupajući tužilac prije donošenja ove odluke nikada nije ni usmeno ni pismeno zatražila informaciju od Policijske uprave Banja Luka o statusu vozila i preduzetim radnjama.

Na osnovu njenog zahtjeva, banjalučki Osnovni sud donio je rješenje o vraćanju vozila navedenim licima uz obrazloženje da je tužilac Mrđa navela da "nema više potrebe za zadržavanjem vozila".

Takođe, u okviru istog predmeta, saznaje Srna, postoji krivična prijava stvarnog vlasnika ova tri vozila Paula Rebholza, koja je preko advokata zaprimljena u Policijskoj upravi i u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv navedenih lica za krivično djelo utaja.

U prijavi je obrazloženo da je Rebholz prekinuo komunikaciju sa trojicom navedenih lica, zahtjevao vraćanje svojih vozila što su oni odbili, te da su vozila neovlašteno dovezena u BiH i mimo njegove volje zadržana u njihovom posjedu, saznaje Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije