Baka podvodila unuku: Nove informacije o hororu u Šipovu

Radiosarajevo.ba
Baka podvodila unuku: Nove informacije o hororu u Šipovu
/ Foto: MUPRS

Policija je u Šipovu rasvijetlila monstruozan slučaj i uhapsila ženu zbog sumnje da je zadnjih mjeseci kriminalcu iz tog grada podvodila svoju 11-ogodišnju unuku.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad su nam još juče potvrdili da su uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti seksualnog iskorištavanja maloljetnica.

Zbog osjetljivosti slučaja oni nisu mogli iznositi više detalja.

Strava u BiH: Baba uhapšena zbog sumnje da je podvodila maloljetnu unuku

Na području opštine Šipovo uhapšena su dva lica zbog sumnje na podvođenje maloljetne djevojčice. Policija sumnja da je djevojčicu koja je mlađa od 15 godina, podvodila njena baba starijem muškarcu. Kako ATV saznaje, uhapšena lica dovedena su u banjalučko Okružno javno tužilaštvo na daljnju obradu.

Nakon što su baka djevojčice i S.S. (ime poznato redakciji) uhapšeni, oni su saslušani u policiji i zatim prebačeni u nadležnost banjalučkog tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama, policiji je prijavljeno da su viđali da djevojčicu kako dolazi u stan S.S. i da im je to bilo sumnjivo.

"Policija je ozbiljno shvatila ovu prijavu i odmah su izašli na teren, ali dolaskom u stan S.S. i oni su ostali zatečeni. U stanu su, osim njega i djevojčice, zatekli i njenu baku. Ubrzo poslije toga oni su uhapšeni", pojašnjava izvor blizak istrazi.

On je dodao da su žena i S.S. odvedeni u Policijsku stanicu na kriminalističku obradu, ali da se za sada sumnja da je ona dovodila unuku kako bi pružala seksualne usluge ovom muškarcu u zamjenu za novac.

"Tokom njihovog saslušanja i dalje istrage će se utvrditi ostali detalji ovog slučaja. Ovo je jako osjetljivo i ozbiljno krivično djelo i njemu se mora posvjetiti puno pažnje. Bitno je pokušati što više sačuvati djevojčicu i da što manje posljedice ostanu po njeno zdravlje", ispričao je izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, majka djevojčice se ranije preudala i sada sa suprugom živi i ima drugo dijete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije