Azra Bavčić potvrdila: Niko od doktora još nije uhapšen u akciji Hirurg

Radiosarajevo.ba
Azra Bavčić potvrdila: Niko od doktora još nije uhapšen u akciji Hirurg
FOTO: Radiosarajevo.ba / Akcija Hirurg u Sarajevu

I dalje je u toku velika akcija kodnog naziva "Hirurg", pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH,  koju su jutros započeli zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi.

Velika akcija MUP-a i OSA-e: Pretresi u Općoj bolnici zbog primanja mita

Kako javlja novinar portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja - više policijskih automobila je parkirano ispred Opće bolnice.

Velika akcija u Sarajevu: Na udaru ljekari zbog primanja mita

Takva je situacija i u 11.15 sati, kada smo kontaktirali Azru Bavčić, glasnogovornicu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a

"Još jednom ponavljam da niko nije uhapšen. To što su pojedini mediji objavljuju neke svoje informacije, to nije do mene. Odmah sam se ogradila od toga, ali me oni ne žele slušati. Sve se radi prema nalogu Tužilaštva, a pripadnici MUP-a KS, uz asistenciju OSA-e, rano jutros započeli akciju kodnog naziva Hirurg, zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja, ovlasti, primanja dara i drugog oblika koristi. Budući da je akcija u toku, informacija će biti tokom dana. Još jednom naglašavam - niko nije uhapšen. Pretres traje, akcija je tek krenula. Kada ljudi koji rade podvuku crtu, imat ćete kompletnu informaciju. Nemojte se zalijetati, budite oprezni",  kazala je Bavčić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije