Banjalučanka "čuvala" drogu: Krila narkotike vrijedne 300 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Banjalučanka "čuvala" drogu: Krila narkotike vrijedne 300 miliona dolara
Facebook / Aleksija Vračar

Policija ispituje da li je Aleksija Vračar (24) iz Banja Luke, koja je uhapšena u Sidneju kada je u njenom stanu pronađena droga vrijedna oko 300 miliona eura, narko-klanovima služila samo za čuvanje droge.

Da li je Aleksija Vračar direktno imala učešća u švercovanju 400 kilograma metamfetamina, čija je vrijednost procijenjena na oko 300 miliona dolara, iz Amerike u Australiju ili je samo indirektno kroz otvaranje fiktivnih firmi lažnim dokumentima i čuvanje droge u svom stanu organizovanoj kriminalnoj grupi, i na taj način doprinijela njenoj daljoj prodaji, ispituje se nakon njenog hapšenja.

S obzirom na to da su u stanu zaplijenjena i četiri telefona i nekoliko SIM kartica, vještačenje istih moglo bi biti od pomoći istražiteljima u otkrivanju mreže narko-dilera u Australiji, piše Blic.

Aleksija se u ovom trenutku ne tereti za uvoz droge “ajs” u Australiju, koja je sredinom oktobra pronađena u teretnom skladištu u Sidneju.

Međutim, hapšenje grupe muškaraca, uzrasta 30, 34, 36 i 45 godina, kao i istraga u prethodnih mjesec dana, dovela je upravo do nje.

Ona se, svakako, suočava s ozbijnim optužbama zbog droge, novca i oružja pronađenog prošlog četvrtka u njenom, kako ga opisuju mediji, skromnom stanu u Merilendu u Sidneju.

Naime, Aleksiji se na teret stavlja da je posjedovala lažna dokumenta kako bi počinila krivično djelo, svesna da time krši zakon, posjedovanje dva nelegalna pištolja i držanje municije bez ikakve dozvole i posjedovanje narkotika.

Djevojka rodom iz Banja Luke uhapšena je u svom stanu u Sidneju u četvrtak. Sutradan je dovedena u sud u Ferfildu, gde joj je odbijena kaucija. Mediji su prenijeli da će ona ponovo biti saslušana 30. januara u drugom sudu, u Paramati, piše Blic.

Podsećanja radi, pošiljku “ajsa” iz Amerike skrivenog u flašicama čili sosa otkrila je granična policija u teretnom skladištu.

U kutijama je bilo 768 boca sosa, a testiranje je pokazalo prisustvo metamfetamina u njima.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metamfetamina, čija je procjenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije