Anel Sejfović i drugi osumnjičeni za iznudu prebačeni u Tužilaštvo KS

N. K.
Anel Sejfović i drugi osumnjičeni za iznudu prebačeni u Tužilaštvo KS
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Anel Sejfović, Almedin Ćato, Kemal Gagula i Arman Crnčalo, koji su zbog iznude uhapšeni u akciji "Escape" Federalne uprave policije, predati su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

"Određeno im je 24-satno zadržavanje. Nakon što ih ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih", rekla je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

Objavljen video hapšenja Anela Sejfovića i drugih osumnjičenih za iznudu

Operativna akcija kodnog naziva "Escape", izvedena je na području Kantona Sarajevo, a u cilju dokumentovanja osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima "Iznuda" iz člana 295. i "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon hapšenja: Anel Sejfović i još tri osobe bit će predati Tužilaštvu

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na više lokacija na području općina Novi Grad i Ilidža, kao i dva ugostiteljska objekta, saopćio je FUP.

Akcija "Escape": U Sarajevu uhapšene četiri osobe zbog iznude, oduzet novac, oružje

Anel Sejfović je javnosti poznat i po tome što je, između ostalog, hapšen u dramatičnoj policijskoj akciji u Sarajevu, zajedno sa još četiri osobe, zbog sumnje da je učestvovao u pljački poslovnice Raiffeisen banke na Ilidži.

Inače, on je prvi rođak Amela Sejfovića, koji je zbog ove pljačke, tokom koje je ubijen prolaznik, osuđen na 14,5 godina zatvora, te kojem se sudi i zbog bijega iz sarajevskog KPZ-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije