Amel Sejfović prebačen u KPZ Miljacka odakle je i pobjegao

A. B.
Amel Sejfović prebačen u KPZ Miljacka odakle je i pobjegao
Nakon kraćeg ispitivanja i kriminalističke obrade, Amel Sejfović prebačen je u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Miljacka u Sarajevu, odakle je 3. septembra i pobjegao.

Njega su danas u poslijepodnevnim satima pripadnici specijalnih jedinica MUP-a KS-a, MUP-a SBK-a, Federalne uprave policije (FUP) i SIPA-e sproveli u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, a sve nakon hapšenja u selu Buci u Visokom.

"Amel Sejfović će biti sproveden tamo odakle je pobjegao, dakle u KPZ Miljacka, budući da se protiv njega vodi postupak u Općinskom sudu Sarajevo u predmetu Raiffeisen banka prema optužnici Tužilaštvu KS-a. Ono što je bitno napomenuti je da je Tužilaštvo KS-a koordiniralo svim policijskim agencijama koje su radile na potrazi za Sejfovićem", rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Nakon što ga sprovedu u KPZ Miljacka, on će biti u sudskoj nadležnosti.

Sejfović je prije osam dana pobjegao iz sarajevskog zatvora kada je iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u dijelu zatvora gdje se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. 

Ukupno deset osoba je uhapšeno zbog sumnje da su pomogli Sejfoviću pri bjekstvu iz KPZ-a, od čega su četiri osobe zaposlenici ove institucije. Za šest osoba je određen jednomjesečni pritvor.

Amel Sejfović je bio u zatvoru zbog optužbi za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije