Almir Ejubović predat Tužilaštvu KS-a

Radiosarajevo.ba
Almir Ejubović predat Tužilaštvu KS-a
Almir Ejubović, vozač BWM-a u kojem su poginule tri djevojke u saobraćajnoj nesreći na autoputu A-1 predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

Podsjećamo, Almir Ejubović se sumnjiči da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom više osoba.

Naime, tragični udes dogodio se 29. juna 2018. godine oko 18.25 sati, na kolovozu autoputa A-1, Sarajevo-Zenica u smjeru Vogošćanske petlje, mjesto Butile.

Neregistrovano motorno vozilo BMW-X5, koje je vozio Ejubović, skrenulo je u desnu stranu van kolovoza i udara u zaštitnu metalnu ogradu pored kolovoza i metalni stub, Vozilo je na prednjoj strani imalo nepripadajuće registarske tablice 689-M-155, a na zadnjoj strani također nepripadajuće registarske tablice 669-E-I55.

Od zadobijenih povreda su odmah smrtno stradale putnice iz vozila Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18). Lejla Oruč (17) preminula je u bolnici. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je Ajla Oruč, rođena 2000, koja je i dalje u bolnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije