Alija Delimustafić uhapšen prilikom pokušaja bjekstva?

Radiosarajevo.ba
Alija Delimustafić uhapšen prilikom pokušaja bjekstva?
U akciji kodnog naziva "Pravda" pripadnici FUP-a i MUP-a RS-a na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva uhapsili su nekoliko osoba, među kojima je i Alija Delimustafić, bivši ministar za unutrašnje poslove Republike BiH.

Naime, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli realizaciju operativne akcije „Pravda“ na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Ova akcija provodi se paralelno na području Republike Hrvatske uz pomoć USKOK-a i Ministarstva za unutrašnje poslove RH.

U sklopu navedena akcije, a po naredbama nadležnih sudova, obavljaju se pretresi na oko 40 lokacije u Bosni i Hercegovini i oko 20 pretresa u Republici Hrvatskoj.

"Radi se o više lica koja se dovode u vezu s krivičnim djelima - organizirana kriminalna grupa iz člana 342. st. 2., a u vezi s krivičnim djelima - zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. st. 3., povreda zakona od suca, iz člana 357., pranje novca iz člana 272. st. 2. i prevara iz člana 294. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te ministarstava za unutrašnje poslove Republike Srpske, Zeničko-dobojskog kanton i Srednjobosanskog kantona", navodi se u saopćenju FUP-a.

U isto vrijeme, Avaz piše kako je Alija Delimustafić uhapšen u svom stan na adresi Dabrobosanska 19. u Istočnom Sarajevu. U toku je pretres njegovog stana u Istočnom Sarajevu, a nezvanično se saznaje da je uhapšen prilikom pokušaja bjekstva.

Također, Avaz saznaje da će Delimustafić nakon što bude pretresen njegov stan u Istočnom Sarajevu, biti prevezen i u Sarajevo, u svoju privatnu kompaniju, gdje također traju pretresi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije