Policijska akcija u Bihaću: Otkriveno hladno oružje i droga, uhapšena dvojica

Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Bihaću: Otkriveno hladno oružje i droga, uhapšena dvojica
Jutros su po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću policijski službenici MUP USK pokrenuli policijsku akciju "Racija" u kojoj je izvršen pretres lica i objekata koje koriste migranti.

Radi se o objektu "Đački dom" u Borićima i šatorskom naselju pored same zgrade. Cilj ovih aktivnosti bio je pronalazak predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima, navodi se u izvještaju MUP USK.

U akciji su učestvovali, pored Uprave policije MUP USK-a, i Služba za poslove sa strancima koji su kontrolirali boravišni status migranata.

Tokom pretresa pronađeno je više komada hladnog oružja, boksera, opojne droge Cannabis sativa L (marihuana), kao i drugi predmeti. Dva lica su lišena slobode i dovode se u vezu sa krivičnim djelima na području grada Bihaća.

"Radi se o licu N.N. (30) iz Afganistana i K.A.(26) iz Pakistana. N.N. je osumnjičen da je počinio razbojništvo, a K.A. da je posjedovao i prodavao opojne droge", navodi se u izvještaju.

U akciji je učestvovala Uprava policije MUP-a USK koja je angažirala 40 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać te Sektora kriminalističke policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije