Akcija Vitorog: Zaplijenjeno više od 50 kilograma droge i uhapšeno nekoliko osoba

Srna
Akcija Vitorog: Zaplijenjeno više od 50 kilograma droge i uhapšeno nekoliko osoba
Foto: MUP RS / Ilustracija

U policijskoj akciji kodnog naziva “Vitorog”, koju sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS, do sada je zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, a slobode je lišeno šest osoba, rekla je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

"Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala, realizuje operativnu akciju kodnog naziva ‘Vitorog’ čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne druge na području Republike Srpske", navela je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, u ovim aktivnostima, uz podršku policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje, izvršeni su pretresi na deset lokacija na području Srpske, a slobode je lišeno šest osoba i to pet u Gradiški i jedno u Trebinju.
Ona je naglasila da je u akciji “Vitorog” do sada zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Nakon završene kriminalističke obrade lica lišena slobode, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biće predata u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva", rekla je Miljanovićeva i dodala da će akcija “Vitorog” biti nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da se dio lica nalazi u bjekstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije