Akcija „Tebra“: Oglasila se i SIPA, a evo i šta je pronađeno u BiH

Radiosarajevo.ba
Akcija „Tebra“: Oglasila se i SIPA, a evo i šta je pronađeno u BiH
Foto: SIPA / SIPA (ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (5. jula 2019. godine) u saradnji sa USKOK-om i MUP-om Hrvatske, na području Ljubuškog, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra“.

“Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizovani kriminal' u vezi sa članom 195. 'Neovlašteni promet opojnim drogama' istog zakona. Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, 10 okvirova za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza 'COBRA'“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode bit će predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

“Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zapadno-Hercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije“, naglašeno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije