Akcija kodnog naziva "Ciglane": Uhapšen diler heroina u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Akcija kodnog naziva "Ciglane": Uhapšen diler heroina u Sarajevu
/ Foto: Pixabay
MUP Kantona Sarajevo proveo je akciju kodnog naziva "Ciglane", a tom prilikom slobode je lišena jedna osoba za koju se sumnja da je diler heroina.

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, provodeći akciju kodnog naziva 'Ciglane', lišili su slobode E.Š., rođenog 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

"Izvršenim pretresom navedenog lica, u ulici Husrefa Redžića, općina Centar Sarajevo, pronađena su i oduzeta 3 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, jedan mobilni telefon i određena suma novca, koja potiče od prodaje droge.

Također, na području općine Centar Sarajevo, izvršen je pretres lica S. J.  rođen 1984. godine u Sarajevu i A. K.  rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Tom prilikom kod A. K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed, dok je od S. J. oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Saraejvo, a E. Š. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv lica S.J. i A.K. će Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo biti dostavvljen službeni izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", saopćeno je iz MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije