Admir Kačević osuđen na 18 godina robije za ubistvo očeve ljubavnice

Radiosarajevo.ba
Admir Kačević osuđen na 18 godina robije za ubistvo očeve ljubavnice
FOTO: Arhiv / Privođenje Admira Kačevića u septembru 2015. godine
Admir Kačević je osuđen juče u Kantonalnom sudu u Sarajevu na 18 godina robije zbog ubistva Sedije Turjačanin i teško ranjavanje Alije Kačevića u julu 2015.

Kačević je u ponovoljenom postupku osuđen zbog krivičnih djela ubistva, pokušaja ubistva, te nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Prema presudi, Kačević je 18. jula 2015. u kafani “El Paso” u sarajevskom naselju Briješće hicima iz lovačke puške ranio oca Aliju i njegovu partnerku Sediju Turjačanin, koja je podlegla povredama.

Oboje su sa teškim tjelesnim povredama vozilom Hitne pomoći prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, piše SrpskaInfo.

Turjačanin je zadobila prostrelnu ranu lica, povredu nosa, ustrelnu ranu potkoljenice i ramena, od kojih je kasnije i podlegla, dok je Alija Kačević ranjen u desnu šaku i u usta.

Policija je nakon pucnjave u kafani zatekla Admirovu djevojku, koja je privedena i puštena nakon saslušanja, a Kačević je pobjegao sa mjesta zločina. Krio se sve do hapšenja 9. septembra 2015.

Drama u kafani

Bio je privođen i Aldin Sinanović (37), u čijem je stanu pronađena puška iz koje je Kačević pucao na oca i njegovu ljubavnicu.

Tokom ponovljenog suđenja saslušani su svjedoci, neposredni očevici, koji su ispričali da je optuženi Kačević u kobno vrijeme bio pijan i uznemiren, te da je u jednom trenutku otišao u kuhinju.

"Kačević nam je govorio: 'Nemojte me dirati, neću vas. Hoću da ubijem kurvu.' Mi smo mu govorili da stane, smiri se malo i Admir je u jednom trenutku spustio ruke niz tijelo. U tom trenutku Alija je ušao u kuhinju i rekao: 'Nećeš ti meni praviti belaj u kafani'", ispričao je svjedok Hasan Hožbo.

Tri godine u pritvoru

Dodao je da je Alija žurno krenuo ka sinu, te naglasio da nije bilo otimanja o pištolj.

"Izgledalo je kao da se Admir refleksno sklanjao i u tom sklanjanju je opalio pištolj", dodao je svjedok, rekavši da je moguće da je Alija pokušao uzeti pištolj, ali da to Hožbo nije vidio.

Prethodno je čuo da je Turjačanin optuženom ispred kuhinje rekla: “Nisam ti, Ado, ja ništa uradila“.

Kada je odjeknuo hitac, Alija je pao na sudoper udarivši glavom. Prema njegovim riječima, tada je Admir pao na koljena i podigao svog oca govoreći mu:Babo, šta nam kurva uradi”.

Osuđeni Kačević u pritvoru se nalazi od dana hapšenja, odnosno od 9. septembra 2015.

Poznat policiji

Ubica Admir Kačević je dobro poznat policiji, a osumnjičen je bio i za pokušaj ubistva počinjen 2011. godine kada je Aldina Sinanovića ranio u stomak. Policija je za njim takođe tragala i prošle godine nakon što je u nogu ranio Muju Čutunu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije