Zvornik: Putevi spajaju - obnovljen put koji spaja tri općine

AA
Zvornik: Putevi spajaju - obnovljen put koji spaja tri općine
FOTO: AA / Otvoren put koji spaja područja tri općine - Zvornika, Kalesije i Šekovića

U povratničkom naselju Kamenica Gornja, u općini Zvornik, otvorena je obnovljena dionica lokalnog puta Mehići - Božići, u dužini 2.270 metara. Riječ je o putu koji spaja područja tri općine - Zvornika, Kalesije i Šekovića, a projekat su finansirali federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik.

Puštanju u promet ovog infrastrukturnog projekta prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i predstavnici bošnjačke povratničke zajednice u ovom kraju.

Ramić je kazao kako je Ministarstvo u ovom mandatu napravilo značajan iskorak ulaganjima na područje Zvornika, što je rezultiralo primjetnim napretkom u jačanju bošnjačke povratničke zajednice na ovom području.

"Poseban naglasak u ulaganjima, kroz ovaj manadat, bio je u jačanju saobraćajne povezanosti ruralnih povratničkih zajednica, kako sa najbližim gradskim centrima, tako i sa Federacijom. Bolje putne komunikacije utječu na sve ostale aspekte života - od ekonomije, preko obrazovanja, pa do zdravstva. Kad su bolji putevi, radna mjesta, škole, bolnice i sve drugo je bliže i lakše dostupno. Zvornik je među najjačim i najvažnijim povratničkim zajednicama i cilj je da u idućem periodu bude ostvareno još više ulaganja i prisustva institucija na ovom kraju", kazao je Ramić.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović prenio je poruke gradonačelnika Zorana Stevanovića uime Gradske uprave da je saradnja Grada Zvornika i federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica primjer pozitivne prakse u radu za opću korist lokalne zajednice, sa fokusom na povratnička naselja.

"Putevi i drugi objekti od općeg ionteresa, koje smo zajednički gradili, korisni su velikom broju ljudi, te imaju funkciju povezivanja ljudi i poboljšanja života na zvorničkoj općini. Dosadašnja saradnja je na zavidnom nivou, a naš zajednički fokus je da u idućem periodu sačuvamo ovaj intenzitet rada i obogatimo ga dodatnim aktivnostima i ulaganjima", kazao je Ivanović, navodi se u saopćenju Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije