Zvono u 8 sati označilo početak nove školske godine

Radiosarajevo.ba
Zvono u 8 sati označilo početak nove školske godine
Zvono u 8 sati označilo je početak nove školske 2017./2018. godina u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Hiljade osnovaca i srednjoškolaca danas će ponovo sjesti u školske klupe nakon ljetnog raspusta.

Ovogodišnji prvačići će biti prva generacija koja će krajem aprila imati proljetni raspust, koji će biti „spojen“ s prvomajskim praznicima, a u Ministarstvu za obrazovanje KS-a uvjereni su da će to doprinijeti kvaliteti obrazovanja učenika.  

Savjetnica ministra za obrazovanje KS-a Nihada Čolić kaže da je broj upisanih učenika u prve razrede osnovne škole u blagom porastu, u odnosu na ranije godine. 

Za učenike razredne nastave od septembra će biti osigurani ormarići u koje će moći ostavljati opremu za tjelesni odgoj, pribor za likovno i druge stvari koje su im potrebne za praćenje određenih nastavnih predmeta.

U nastavnim programima za osnovnu školu uvode se izmjene za nastavni predmet Historija, smanjen je broj nastavnih sati za predmet Moja okolina, a povećan za nastavni predmet Matematika. 

Nastava u prvom polugodištu u novoj školskoj godini trajat će do 31. decembra, kad za učenike počinje četverosedmični zimski raspust.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije