Zvizdić u Bijeloj kući sa zvaničnicima SAD-a

Radiosarajevo.ba
Zvizdić u Bijeloj kući sa zvaničnicima SAD-a
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se u Bijeloj kući sa zamjenicom pomoćnika predsjednika SAD za nacionalnu sigurnost Fionnom Hill i direktorom Vijeća za nacionalnu sigurnost za zapadni Balkan Markom Tervakoskim.

Razgovarali su o ukupnoj aktuelnoj situaciji, kako u BiH, tako i u regionu zapadnog Balkana. Predsjedavajući Zvizdić je upoznao Hill i Tervakoskog s ekonomskom i političkom situacijom u BiH i s ciljevima na euroatlantskom putu, te s ostalim projekatima i reformama koje provodimo.

"Važno je kazati da je poruka i s današnjeg sastanka s Fionnom Hill, kao i s prethodnog sastanka s gospodinom Shannonom, bila poruka puna optimizma i istinske kontinuirane podrške SAD suverenitetu i integritetu BiH i naravno našim ključnim i baznim ciljevima u vezi s EU, NATO paktom, jačanjem vladavine prava, ekonomskim razvojem, jačanjem regionalne saradnje i stvaranjem pozitivne perspektive za BiH", istaknuo je predsjedavajući Zvizdić nakon sastanka.

Na sastanku je izraženo mišljenje da je saradnja BiH i SAD vrlo pozitivna i u optimističnom kontinuitetu i da će SAD ostati privržene ciljevima koje ima BiH, a to su evropske i NATO integracije.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u SAD Haris Hrle, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije