Zvizdić se sastao s Hahnom: Nastaviti napore na realizaciji reformi

Radiosarajevo.ba
Zvizdić se sastao s Hahnom: Nastaviti napore na realizaciji reformi

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, na marginama drugog dana Sigurnosne konferencije u Minhenu sastao se s europskim komesarom za susjedstvo i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom koji mu je uputio čestitke za usvojene odgovore na Upitnik Evropske komisije.

Iz Vijeća ministara BiH navode da je Hahn rekao da je neophodno nastaviti napore u realiziranju reformskih procesa na putu ka EU integracijama. Naglasio je da će odgovori na Upitnik biti korišteni da Europska komisija ocijeni sposobnost i zrelost zemlje.

Zvizdić je istaknuo da proces odgovaranja na Upitnik EK predstavlja završetak najkompleksnije faze na putu BiH ka Europskoj uniji. Rekao je i da je usvajanje odgovora iz Upitnika najbolja poruka gdje BiH želi biti i gdje ona i istinski pripada.

20180217_2_28761641_30849797.jpg - undefined

Foto: Vijeće ministara BiH

Naglasio je i da je BiH potpuno opredijeljena da europske integracije ostaju najvažniji vanjskopolitički cilj kojem je BiH posvećena.

Predsjedavajući Vijeća ministara danas se kratko sastao i s Miroslavom Lajčakom, ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike i predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 

Drugog dana minhenske konferencije Zvizdić je prisustvovao je obraćanjima Sigmara Gabriela, zamjenika kancelarke i ministra vanjskih poslova SR Njemačke, Therese May, premijerke Ujedinjenog Kraljevstva, Jean Claude Junckera, predsjednika Evropske komisije te premijera Turske Binali Yildirima, Austrije Sebastiana Kurza, Francuske Edouarda Philippea i Poljske Mateusza Morawieckog, kao i Sergeya Lavrova, ministra vanjskih poslova Rusije, zaključuju iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije