Zvizdić o inicijativi: Prikupljanje potpisa za smjenu Vijeća ministara nezakonito

Fena
Zvizdić o inicijativi: Prikupljanje potpisa za smjenu Vijeća ministara nezakonito
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjasnio se o zaključku o prikupljanju potpisa podrške Vijeća ministara.

 "Imajući u vidu da je postupak imenovanja, kao i razrješavanja Vijeća ministara BiH jasno propisan Ustavom BiH, Zakonom o Vijeću ministara i poslovnicima Parlamentarne skupštine BiH, predložena inicijativa o prikupljanju potpisa podrške, osim što od strane njenog inicijatora predstavlja izraz pukog politikanstva, izlazi i van okvira zakonskih procedura, i zbog toga smatram da bi bilo kakvo postupanje koje je u suprotnosti sa precizno definiranim i važećim zakonskim procedurama značilo njihovo namjerno ignoriranje i nepoštivanje", rekao je Zvizdić za Fenu.

"To bi u stvarnosti predstavljalo ismijavanje vladavine prava, i smatram da u takvom procesu ne trebam učestvovati", rekao je predsjedavajuci Vijeća ministara BiH.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici 13. septembra usvojio zaključak poslanika Nezavisnog bloka Sadika Ahemtovića, kojim se predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zadužuje da do naredne sjednice Predstavničkog doma prikupi potpise poslanika čiju podršku ima u svom radu, kako bi se u idućem periodu mogao donijeti stav o statusu Vijeća ministara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije