Zvizdić: Poslijepodne telefonska sjednica VM BiH o privremenom finansiranju

Fena
Zvizdić: Poslijepodne telefonska sjednica VM BiH o privremenom finansiranju
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najavio je da će danas poslijepodne biti održana telefonska sjednica na kojoj će biti razmatrana odluka o privremenom finansiranju institucija BiH za period oktobar – decembar 2019. godine.

Naime, sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila zakazana za danas, je odgođena jer joj nije prisustvovalo šest članova Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je izrazio žaljenje što danas nije održana sjednica, jer je unutar velikog broja tačaka dnevnog reda bilo i nekoliko vrlo bitnih materijala, među kojima je i odluka o privremenom finansiranju institucija BiH za oktobar, novembar i decembar ove godine.

"Odlučilo smo da ćemo za ovu tačku dnevnog reda danas poslijepodne pokrenuti telefonsku sjednicu. Ministri koji su prisustvovali sjednici, uključujući i mene kao člana Vijeća ministara, smo već dali svoju saglasnost za usvajanje odluke o privremenom finansiranju. Očekujem da i svi ostali telefonskim putem daju svoju saglasnost i da odluka danas, na telefonskoj sjednici, bude usvojena", pojasnio je Zvizdić.

Naveo je da će ostale bitne tačke, kao što je tačka vezana za migrante ili za ratifikaciju međunarodnih ugovora teizuzetno važna tačka usvajanje Akcionog plana na bazi mišljenja Evropske komisije o dobivanju kandidatskog statusa sa više od 700 usaglašenih mjera, kao Izvještaj o stanju ljudskih prava u BiH koji će biti branjen pred institucijama UN-a početkom novembra, sačekati održavanje sjednice Vijeća ministara BiH, najvjerovatnije u drugoj polovini iduće sedmice ili u nekom drugom terminu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije