Zvizdić poslao telegram saučešća premijerki Novog Zelanda

Radiosarajevo.ba
Zvizdić poslao telegram saučešća premijerki Novog Zelanda
FOTO: Arhiv / Zvidzić: Formirati vlast u narednih desetak dana

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH  Denis Zvizdić uputio je danas telegram saučešća premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkih napada na dvije džamije u Christchurchu.


„Poštovana premijerko Ardern, s bolom i užasavanjem smo primili vijest o terorističkim napadima u Christchurhu. Mi u Bosni i Hercegovini razumijemo opasnost terorizma uzrokovanog ideološkim radikalizmom i usmjerenog prema manjinskim zajednicama, te sistematično i konsiztentno radimo na borbi protiv ove društvene pošasti kako bi očuvali mir, stabilnost i multikulturalnost, kao istinske vrijednosti i obilježja našeg društva. Kao prijateljska zemlja,
suosjećamo i stojimo uz vas. Molim Vas da u moje ime, i u ime Vijeća ministara BiH, porodicama
poginulih prenesete izraze saučešća, a povrijeđenima želje za uspješnim oporavkom“, piše u telegramu saučešća predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

U dva teroristička napada koja su se rano jutros po lokalnom vremenu dogodila na Novom Zelandu ubijeno je 49 osoba, a ranjeno njih 41. Policija je nedugo nakon napada uhapsila Brentona Tarranta, koji je prije svog krvavog pira napisao i manifest.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije